Chorobnosť na chrípkové ochorenia je na hranici epidémie

20.11.2009 Celý región

Vranov nad Topľou 20. novembra (TASR) - V 47. týždni došlo v okrese Vranov nad Topľou k početnému nárastu hlásení akútnych respiračných ochorení.
Chorobnosť 3222 ľudí na 100.000 obyvateľov je podľa vyjadrenia Valérie Sládekovej z Regionálneho úradu verejného zdravotníctva vo Vranove nad Topľou na hranici epidémie.
Za obdobie od 3. novembra do 20. novembra bolo na území okresu uzatvorených 38 školských a predškolských zariadení. Dnes v poobedňajších hodinách vo Vranove nad Topľou zasadne protiepidemiologický výbor, ktorý sa podľa Sládekovej pravdepodobne uznesie na určitých celookresných opatreniach. \"Mojím návrhom bude zákaz návštev na lôžkových oddeleniach Vranovskej nemocnice, obmedzenie neurgentných chirurgických výkonov a aby sa nekonali rôzne semináre či schôdze, \" uviedla Sládeková. Jej ďalším odporúčaním by malo byť zaočkovanie zdravotníckeho ale aj nezdravotníckeho personálu vo Vranovskej nemocnici proti bežnej sezónnej chrípke.
Sládeková zároveň odporučí samosprávam, aby sa zamedzilo organizovanie hromadných podujatí, pri ktorých by dochádzalo ku zvýšenej kumulácii osôb v uzavretých priestoroch. Ak sa opatrenia prijmú, mali by platiť na území okresu od soboty 21. novembra až do odvolania.
 

Vyberte región